Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 30-35 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 1 conopida medie
- 1 1/2 lingura ulei masline extravirgin
- 3 buc ceapa (marime medie)
- 10 catei usturoi
- 100-150 g spanac baby
- 70 g caju (hidratat anterior aprox 8-10 h)
- 1/4 lingurita cimbru macinat
- 1/8 lingurita ierburi Provence
- 1 lingura delikat de casa (amestec de morcovi, telina, pastarnac, ardei, ceapa, frunze de patrunjel, leustean, sare)
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/8 lingurita sare de Himalaya
- 1 vf cutit piper Cayenne (atentie, e picant, se poate elimina daca nu doriti sa fie putin picant)
- 100 g pesmet integral
- 3 lingurite pudra usturoi
- 250-300 ml apa filtrata
- 10 picaturi indulcitor stevie (e optional, doar daca va place sa iasa mai dulce gustul)
Ingrediente
|
|
Etape
- Am desfacut conopida in buchetele mici si am spalat-o bine.
- Am pus intr-o tigaie mai inalta 1 lingura ulei masline, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, delikatul de casa, si am adaugat putina apa, cat sa acopere ingredientele, iar apoi am acoperit cu un capac si am lasat la inabusit pentru aproximativ 10 min. Ulterior am adaugat buchetelele de conopida, condimentele (sarea am lasat-o pentru final) si am mai adaugat putina apa, aproape cat sa acopere conopida si am lasat din nou la inabusit pentru inca 15 min, cu capacul pus.
- Intre timp, am pregatit pesmetul cu usturoi, astfel: am adaugat intr-o tigaie 1/2 lingura ulei masline, pesmetul si usturoiul pudra si am amestecat de cateva ori, pentru a se imprima in pesmet gustul de usturoi.
- Cand conopida s-a fiert, am adaugat spanacul baby si smantana de caju (pe care am facut-o din nucile de caju hidratate anterior, cu putin apa, cat sa le acopere si am blenduit f bine pt 5minute la blender (1000-1200 W), apoi am mai lasat 5-10 min sa se patrunda spanacul si sa scada putin sosul.
- Am presarat peste conopida pesmetul cu usturoi si apoi daca doriti mai puteti lasa 1-2 minute.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si multa energie 🙂