Timp de preparare | 20 min |
Timp de gatire | 10 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
|
Ingrediente
Salata
- 300 g quinoa mixta fiarta (aveti nevoie de aprox 150 g quinoa uscata pt a obtine aceasta cantitate)
- 400-480 g naut fiert (sau 2 conserve scurse bine de apa)
- 4 rosii mari
- 3 ardei capia sau ardei grasi mari
- 6-7 castraveti Cornichon mari (sau 2 castraveti Fabio)
- 2-3 tije telina Apio
- 1-2 cepe mari (rosii sau albe)
- 20-30 g germeni broccoli
- 2-3 legaturi patrunjel frunze
- 40 g rucola
Dressing
- 50 ml ulei masline extravirgin (bio daca se poate)
- 50-70 ml zeama lamaie
- 0.5-1 g Kala Namak (sare neagra de Himalaya) (optionala, pt bebe nu se adauga sare deloc)
- 4-5 catei usturoi
- 30-40 ml cidru de mere (recomand firma De Nigris)
Ingrediente
Salata
Dressing
|
|
Etape
Salata
- Quinoa se pune la hidratat peste noapte sau pt minim 8 h, impreuna cu zeama stoarsa de la 1 lamaie (se elimina astfel mult mai bine saponinele din ea si dispare gustul amar). A doua zi dimineata se scurge de apa, se spala bine in 4-5 ape, si se pune la fiert pastrand proportia 1:2 quinoa-apa. Se fierbe pt 8-10 min max si se lasa sa absoarba apa in care a fiert.
- Eu nautul l-am avut gata fiert din conserva, insa daca doriti sa il preparati, se pune si acesta la hidratat peste noapte si se fierbe a doua zi, pt 10-15 min.
- Am tocat marunt cruditatile, am adaugat quinoa fiarta, nautul fiert, germenii de broccoli. Se poate servi cu 1-2 felii paine integrala sau de secara sau paine fara gluten (insa atentie la ingrediente!)
Dressing
- Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie proaspat stoarsa, cidrul de mere, sarea neagra si usturoiul dat prin presa de usturoi. Se amesteca cu un tel mic pentru a omogeniza bine amestecul, iar apoi se presara peste salata si se amesteca toata compozitia.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si sanatate 🙂